Ελλάδα

Τα fake news του Νίκου Καρανίκα

Ωστόσο η αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία κατά τον κ. Καρανίκα, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες της Eldorado Gold.

Η αμίμητη χθεσινή ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού (η οποία έστελνε στα... τσακίδια την Eldorado και την καταριόταν να μη στεριώσει πουθενά), συνοδευόταν από μια δήθεν αποκαλυπτική φωτογραφία που αποκάλυπτε το μέγεθος της καταστροφής.

Ωστόσο η αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία κατά τον κ. Καρανίκα, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες της Eldorado Gold. Πρόκειται για το αποτέλεσμα πλημμυρών στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής το 2010, όταν δηλαδή η Eldorado δεν είχε ξεκινήσει καν τις διαδικασίες εξόρυξης.

Προς επίρρωσιν όσων αναφέρει το σχετικό κείμενο έρχεται η επώνυμη μαρτυρία του κ. Νίκου Μαυροματίδη, πολύπειρου ερασιτέχνη αεροπόρου, στελέχους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτή ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες.

Επί λέξει αναφέρει ο κ. Μαυροματίδης: «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια