Ελλάδα

Β. Τζέκας: Πώς να πετύχεις ενάντια όλων μετά τις πανελλήνιες

Ο ιδρυτής του Fighthoax.com στο Spoudase Festival

Ο 20χρονος φοιτητής Βαλεντίνος Τζέκας, είναι ο ιδρυτής της παγκόσμιας καινοτομίας FightHoax.com η οποία πρωτοστατεί σε όλο τον πλανήτη στην καταπολέμηση της μάστιγας των ψευδών ειδήσεων.

Ο λαρισσαίος φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεοδονίας ξεκίνησε να γράφει κώδικα στα 12, έμαθε βασικές γνώσεις hacking στα 15 και στα 18 δημιούργησε την πρώτη του startup (το Near) , η οποία πήρε αρκετή προσοχή από τη παγκόσμια σκηνή (Forbes, SXSW κλπ.) και τελικά εξαγοράστηκε από Αμερικανούς.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Βαλεντίνος μιλάει στο Spoudase 2017, το πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στις 24 και 25 Ιουνίου του 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο "Αεριοφυλάκιο 1" γνωστό στους περισσότερους ως αμφιθέατρο 9,84  ο Βαλεντίνος Τζέκας μετέφερε την εμπειρία του για την δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, και κυρίως του τι έκανε μετά σε εκατοντάδες νέους που βρέθηκαν στην Τεχνόπολη .

Με μία ζωντανή και αποκαλυπτική ομιλία την οποία ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού, ένας νέος άνθρωπος, γνωστός σε όλό τον πλανήτη για όσα έχει καταφέρει, (μέσα σε μια χώρα που βυθίζεται στην κρίση θα σημειώσουμε εμείς) δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μην τα παρατάς ανεξάρτητα τις δυσκολίες που μπορείς να συναντήσεις.

Ο Βαλεντίνος Τζέκας εξηγεί πως κατάφερε να τραβήξει  την προσοχή κορυφαίων media, μέχρι και της ηλεκτρονικής έκδοσης του Forbes, πως έφτιαξε το fighthoax, τι βήματα ακολούθησε για να υλοποιήσει τις ιδέες του.

alfavita

Σχόλια