Ελλάδα

Άρης Χατζηστεφάνου : Για πρώτη φορά οριακό το σύστημα της Ευρωζώνης

Οι διαρκείς εκλογικές αναμετρήσεις στην Ε.Ε. , είναι προϊόν  των πιέσων από τα «κάτω» των λαών να βγουν από τον στενό κορσέ των καταστάσεων ζουρλομανδύα αυτής της Ε.Ε. και της επιδίωξης από τα «πάνω» και μέρους των οικονομικών ελίτ , να αλλάξουν το υπόδειγμα, λέει ο Άρης Χατζηστεφάνου , μιλώντας στον 9.84 . Η Γαλλία είναι καθοριστικής σημασίας σε αυτό το ρήγμα, αφού για πρώτη φορά η κρίση αφορά την καρδιά της ευρωζώνης και όχι μία περιφερειακή χώρα. Εξήγησε γιατί οι εικόνες του πως με όρους εκλογών ο Ερντογάν  κατέλυσε τη δημοκρατία, μπορεί να τις δούμε και στη Ευρώπη.

Όπως είπε ο Άρης Χατζηστεφάνου, όπου η Αριστερά έχει κενό απάντησης στο αίτημα των από «κάτω» , η άκρα δεξιά  καραδοκεί να το καλύψει και είναι πιθανόν στις Γαλλικές εκλογές αν συμβεί να έχουμε στο δεύτερο γύρο ένα δίδυμο Λεπέν-Μελανσόν  , να δούμε τμήματα της οικονομικής ελίτ που σήμερα δηλώνουν κατά της Λεπέν να την στηρίζουν ανοιχτά , μπροστά στη προοπτική μίας νίκης Μελανσόν.

 Εξήγησε γιατί στην Αγγλία οι από «πάνω» θέλουν να ελέγξουν το Brexit  με τους δικούς τους όρους και ανέλυσε γιατί τα επιθετικά σχέδια Τράμπ , υποτάσσονται σταδιακά στα επιθετικά σχέδια του υπάρχοντος  βαθέως συστήματος  στις ΗΠΑ.

Σχόλια