Ελλάδα

WWF: Η κυβέρνηση επιβραβεύει την παρανομία στα δάση

«Το υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί δέσμη ρυθμίσεων, η οποία για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία χρόνια.

«Το υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί δέσμη ρυθμίσεων, η οποία για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία χρόνια, επιβραβεύει διάφορες παράνομες επεμβάσεις σε δάση και δασικές εκτάσεις.

»Κατατίθεται δε προς ψήφιση στη Βουλή, δίχως να έχει προηγηθεί δημόσια συζήτηση και διαβούλευση, προκαλώντας εύλογη ανησυχία, ότι η κατεπείγουσα και αδιαφανής διαδικασία αποσκοπεί στην απόκρυψη, όχι μόνο των σοβαρών προβλημάτων αντισυνταγματικότητας, αλλά και των αρκετών φωτογραφικών και επιστημονικά ατεκμηρίωτων προτεινόμενων ρυθμίσεων».

Αυτό αναφέρει το WWF Ελλάς, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα, Δευτέρα, προς τους Έλληνες βουλευτές, με αφορμή το σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

Η επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς, Θεοδότα Νάντσου, δηλώνει:

«Τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την ανάγκη για αύξηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία, έχει προταχθεί η ικανοποίηση πιέσεων για πολιτική επιβράβευση και "τακτοποιήσεις" παρανομιών, έναντι της ζωτικά απαραίτητης για τη χώρα μας τήρησης της νομιμότητας.

»Εάν τελικά ψηφιστούν οι προτεινόμενες διατάξεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα μπορούμε πλέον, χωρίς περιστροφές ή αμφιβολίες, να είμαστε βέβαιοι πως έχει χαθεί ο προστατευτικός για τον δασικό μας πλούτο χαρακτήρας της "δασικής" νομοθεσίας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια