Ελλάδα

Αναστασιάδης: Ζητά ρεαλιστικές προτάσεις για το Κυπριακό

Προ των πυλών είναι το δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με τον πρώτο να διαμηνύει ότι πρέπει να αποφασιστεί η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με ρεαλιστικές, όμως, προτάσεις, οι οποίες να εξυπηρετούν τον λαό της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και όχι τα συμφέροντα της οποιασδήποτε τρίτης χώρας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει, μετά τη σημερινή δοξολογία για την 1η Απριλίου, τους νέους όρους που θέτει ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας περί χρονοδιαγράμματος, οδικού χάρτη, αλλαγής διαδικασίας και επιδιαιτητικού ρόλου για τα Ηνωμένα Έθνη.

Απάντησε ότι «εάν αυτοί οι οποίοι εισηγούνται όλα αυτά, πραγματικά αισθάνονται την ανάγκη επίσπευσης της εξεύρεσης λύσης, θα πρέπει να προσέλθουν το συντομότερο, πέρα και μακριά από τις όποιες προϋποθέσεις, στον διάλογο που μπορεί να αποδώσει».

Σημείωσε ότι εδώ και 43 χρόνια η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθειες λύσης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων.

Θα πρέπει, προσέθεσε, κατά τον ίδιο τρόπο και η άλλη πλευρά να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και επίσης ότι δεν είναι μόνο με λόγια που θα έλθει η λύση, αλλά και με έργα.

«Δηλαδή με προτάσεις, οι οποίες να ανταποκρίνονται στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που να μην παραγνωρίζει κανενός πολίτη είτε τα δικαιώματα, είτε τις εύλογες ανησυχίες», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια