Ελλάδα

Ό. Κεφαλογιάννη: Ερώτηση στη για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Eρώτηση στη Βουλή αναφορικά με την ομαλοποίηση της λειτουργίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε δήλωσή της, η κυρία Κεφαλογιάννη επισημαίνει ότι «το ΕΜΣΤ δεν λειτουργεί ακόμη κανονικά, το κοινό δεν έχει τη δυνατότητα να δει τη μόνιμη συλλογή του, διότι αυτή δεν έχει εγκατασταθεί στους χώρους του και προς το παρόν, διαθέσιμο είναι μόνο το υπόγειο. Σύμφωνα δε, με διαβεβαιώσεις των υπεύθυνων, το Μουσείο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το Φθινόπωρο του 2017. Ωστόσο, στο διάστημα αυτών των μηνών υπάρχουν ουσιαστικές εκκρεμότητες που αφορούν στην κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και τη στελέχωσή του από εξειδικευμένο προσωπικό, οι οποίες αποτελούν άλλωστε και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διάθεση και την απορρόφηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Σ' αυτή τη βάση, η κυρία Κεφαλογιάννη ζητά από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να απαντήσει:

-«Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατάρτιση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και της έναρξης διαδικασίας στελέχωσης του Μουσείου μέσω ΑΣΕΠ;

-Η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί για το 2017 επαρκεί για την ομαλή λειτουργία του ΕΜΣΤ; Τι προβλέπεται να καλύψει το ποσό αυτό εν όψει μάλιστα της υλοποίησης του προγράμματος που έχει ήδη επίσημα ανακοινωθεί;

-Θα τακτοποιηθούν έγκαιρα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού όλες οι αναγκαίες διοικητικές εκκρεμότητες, για την ενεργοποίηση επιτέλους της πολύτιμης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος;».

Πηγή: www.protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια