Ελλάδα

Έπεσε γέφυρα – Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία (video)

Μπορεί η Κρήτη να έχει ηλιοφάνεια, όμως πολλά προβλήματα έχουν σημειωθεί από την μεγάλη κακοκαιρία στην Ήπειρο, με αποκορύφωμα την πτώση γέφυρας στην Κόνιτσα.

«Ποτάμια» οι δρόμοι μετά από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τα Ιωάννινα, τα ξημερώματα, ενώ απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους της περιοχής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δωδώνης, την  κεντρική λεωφόρο της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή, έξω από την πύλη του κάστρου επί της Διονυσίου Φιλοσόφου και στην οδό Γαριβάλδη, όπου και απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων από άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων  που έσπευσαν στην περιοχή.

Έπεσε γέφυρα στην Κόνιτσα λόγω των βροχοπτώσεων

Μια τσιμεντένια γέφυρα κατέρρευσε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο χωριό Λαγκαδά της Κόνιτσας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το τελευταίο διήμερο την περιοχή.

Η κατάρρευση εκτιμάται ότι προκλήθηκε από τη διάβρωση που υπέστη το βάθρο της γέφυρας λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στον ποταμό Σαραντάπορο.

Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος ανέφερε ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από τη διάβρωση που υπέστη το βάθρο της γέφυρας λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων.

Ωστόσο και στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει όλες οι καλλιέργειες καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος. Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα.

Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια