Ελλάδα

Πολυδιάστατη η προσφορά της ΠΑ προς τον πολίτη

Τέσσερεις χιλιάδες εξακόσιες ενενήντα πέντε ώρες πτήσεως έχουν συμπληρώσει μέχρι στιγμής φέτος τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, για να βρεθούν κοντά στον πολίτη όταν αυτός, είτε κινδυνεύει, είτε χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, είτε για να σώσουν την περιουσία του.

Η πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας αποτυπώνεται ανάγλυφα στα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για το 2016, ενόψει του εορτασμού του προστάτη του Όπλου Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Μέχρι στιγμής:

- Έχουν εκτελεστεί 104 αποστολές έρευνας και διάσωσης απο αεροσκάφη και ελικόπτερα συμπληρώνοντας 228 ώρες πτήσεως,

- 993 ασθενείς μεταφέρθηκαν με τα ιπτάμενα μέσα της πολεμικής Αεροπορίας σε 739 αποστολές,

- 1683 οι ώρες πτήσεως,

- 2784 ώρες πτήσεως συμπλήρωσαν κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποίησαν 1207 εξόδους.

Αύριο οι δοκιμαστικές πτήσεις στο Φλοίσβο παλαιού Φαλήρου

Στο πλαίσιο του τετραήμερου εορτασμού, αύριο στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές πτήσεις στο Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου, ενόψει των αεροπορικών επιδείξεων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου επίσης στις 13:00, που θα λάβουν χώρα στην ίδια περιοχή παρουσιάζοντας το σύνολο των δραστηριοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν αποστολές:

? Έρευνας - Διάσωσης από ελικόπτερο Super Puma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης για περισυλλογή ιπταμένου.

? Προσβολής ελικοπτέρου από ζεύγος αεροσκαφών F-16.

? Εναέριας μάχης από ζεύγη αεροσκαφών M-2000-5 και F-16.

? Προσβολής χαμηλού ύψους από ζεύγη αεροσκαφών F-4 και F-16.

? Αεροπυρόσβεσης από ζεύγος αεροσκαφών CL-215.

? Αντιμετώπισης απειλής αεροσκάφους σε σενάριο «Renegade», προσομοιωμένο από αεροσκάφος της Aegean Airlines.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα γίνουν αεροπορικές επιδείξεις μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στην 110 Πτέρυγα Μάχης, Αεροπορική Βάση Λάρισας στις 16:30, καθώς και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην παραλία Βόλου στις 11:00 και στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου στις 13:00.

Από αύριο και μέχρι τις 9 Νοεμβρίου το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση αεροπορικών εκθεμάτων και φωτογραφίας στον χώρο του Μετρό Συντάγματος και στατική έκθεση μοντελισμού στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Παλαιού Φαλήρου στις 5 έως και στις 6 Νοεμβρίου.

Φέτος τη σκυτάλη των μαθητών που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πολλαπλό έργο της πολεμικής Αεροπορίας παίρνουν από την Ικαρία 30 μαθητές από λύκεια της Καρπάθου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το θανάσιμο τραυματισμό του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος!

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τις αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας τις εξής ημέρες και ώρες: Σάββατο 5, Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00 και Τρίτη 8 Νοεμβρίου, από 13:00 έως 17:00.

Σχόλια