Ελλάδα

Bloomberg: Χρυσάφι πληρώνουν τη βενζίνη οι Έλληνες

Μια όχι και τόσο τιμητική πρωτιά για την Ελλάδα, καθώς βρίσκεται μεταξύ των ακριβότερων χωρών του κόσμου, αναφορικά με την τιμή της βενζίνης. Σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg, η πιο φθηνή βενζίνη με μεγάλη διαφορά πωλείται στη Βενεζουέλα και η ακριβότερη στο Χονγκ Κονγκ.

Η βενζίνη είναι σχετικά φθηνή. Όμως, όπως αναφέρει το Bloomberg, η επίμονη πτώση των τιμών του πετρελαίου τους τελευταίους τρεις μήνες δεν φαίνεται να επηρεάζει το οικονομικό βάρος που σηκώνουν οι πολίτες σε όλο τον κόσμο για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η έρευνα του Bloomberg, κατέταξε 61 χώρες με βάση όχι μόνο το ύψος της τιμής της βενζίνης αλλά κυρίως με το πόσο οι πολίτες κάθε χώρας μπορούν να αντέξουν το κόστος και ποιοι νιώθουν τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην αντλία.

Έτσι επίσημα η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος βενζίνης. Η Ελλάδα παλεύει να βγει από την οικονομική κρίση, γράφει το Bloomberg, και για να χαλιναγωγήσει το χρέος, αυξάνει φόρους κάποιοι από τους οποίους είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη.

Και αυτό οι Έλληνες το καταλαβαίνουν και μπροστά στις αντλίες. Μόνο οι κάτοικοι της Νοτίου Αφρικής και του Μεξικό δαπανούν μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους από τους Έλληνες για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα η πιο φθηνή βενζίνη με μεγάλη διαφορά πωλείται στη Βενεζουέλα, μόλις 0,02 δολάρια το γαλόνι και η ακριβότερη στο Χονγκ Κονγκ όπου η τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης φθάνει τα 7.10 δολάρια.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια