Ελλάδα

Ο ΥΠΕΘΑ, στην τελετή ορκωμοσίας των οπλιτών της 2016 Ε’

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των οπλιτών της 2016 Ε' ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων πυροβολητών μας.

Στρατιώτες, η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για σας και τις οικογένειές σας. Με τον όρκο που δώσατε πριν λίγο, ξεκινά και επίσημα μια σημαντική περίοδος της ζωής σας, μια περίοδος προσφοράς στην Εθνική Άμυνα, στην ασφάλεια της Πατρίδος μας.

Η κατάταξή σας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνταγματική επιταγή και κοινωνικό καθήκον διαχρονικό.

Ορκιζόμενοι, στα ιερά και στα όσια των προγόνων μας, στις πολεμικές σημαίες, όλων εκείνων που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αναλαμβάνετε την ύψιστη υπόσχεση προς την Πατρίδα, καλείστε να υπηρετήσετε την υψηλή αποστολή και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Οι απαιτήσεις είναι πολλές, γι' αυτό σας καλώ να δείξετε ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευσή σας, καθ' όλη τη διάρκεια της θητεία σας. Εκμεταλλευτείτε τα όσα σας προσφέρονται, αποκτήστε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία σας στην κοινωνία. Το έμβλημα του Πυροβολικού είναι «Ισχύς δια της Γνώσεως». Αυτό πρέπει να αποτελεί και το έμβλημα κάθε νέου ανθρώπου στο στίβο της ζωής.

Η θητεία δεν αποτελεί "φόβητρο" αλλά υψίστη υποχρέωση προς την πατρίδα. Σε μερικά χρόνια από σήμερα θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία, όπως οι παλαιότεροί σας.

Να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας.

Να προσέχετε την υγεία σας.

Και να είστε υπερήφανοι για την υπηρεσία που προσφέρετε στην πατρίδα.

Αγαπητοί γονείς, να είσθε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, που θα αφιερώσουν ένα σύντομο αλλά σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος, και μαζί με εμάς, να τα στηρίζετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και η στρατιωτική ιεραρχία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι παλαιότεροι συνάδελφοί σας, θα είναι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.

Κυρίες και κύριοι, στρατιώτες, θέλω να ευχηθώ σε σας και στις οικογένειές σας η Μεγαλόχαρη και η Αγία Βαρβάρα να σας χαρίζουν υγεία και προκοπή, καλή προσαρμογή και επιτυχία στη στρατιωτική σας θητεία».

Σχόλια