Ελλάδα

Δράση αλληλεγγύης: "Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη"

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", ο "Σύλλογος Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου" και η εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) διοργανώνουν την κοινωνική δράση αλληλεγγύης με τίτλο "Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη".

Στα πλαίσια της παραπάνω πρωτοβουλίας οι τρεις φορείς καλούν τα Μέσα Ενημέρωσης σε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος" (Τίτου Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη 97) για την προβολή της κοινωνικής δράσης στην κοινωνία του Ηρακλείου.

«Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονται  σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Συγκεκριμένα «Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης» πρόκειται να τοποθετηθούν σε βιβλιοπωλεία της πόλης του Ηρακλείου, ώστε όποιος/α επιθυμεί να προσφέρει κάποιο σχολικό είδος (τετράδια, μολύβια, ξύστρες, τσάντες, βιβλία κ.ά.), να το τοποθετεί μέσα στο «καλάθι της αλληλεγγύης».

Στη συνέχεια τα είδη που θα συλλέγονται θα μοιράζονται στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη με ευθύνη των σχολικών τους μονάδων. Τα "Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης" θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017, επιτρέποντας έτσι σε όλους να συνεισφέρουν όσες φορές θέλουν».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», τηλ.: 6984507307

Στο Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου, τηλ.: 2810 282303

Στο Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι, τηλ.: 6940 156407 

Σχόλια