Ελλάδα

Μετά το "ντόρο" αποσύρθηκε το άρθρο για τα αγροτεμάχια

Αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

Η είδηση είχε γίνει από την πρώτη στιγμή γνωστή από το neakriti.gr σε αναλυτικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο μέσω ειδικής αιφνιδιαστικής νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΕΚΑ, που έφτασε προς ψήφιση στη Βουλή, μπαίνει "πάγος" σε κάθε οικοδομική, οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα σε αγροτικές περιοχές εκτός οικισμών!

Αρκετές ήταν οι διαμαρτυρίες από τους κατά τόπους ιδιοκτήτες που θεωρούσαν άδικη την συγκεκριμένη τροποποίηση, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κοιμήθηκαν με οικόπεδα και ξύπνησαν... με χωράφια!

«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ ο εισηγητής της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας, χαρακτήρισε ως «πολύ θετικό το γεγονός, ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος απέσυρε το άρθρο».

Σχόλια