Ελλάδα

Σκηνές "φαρ ουέστ" με πυροβολισμούς έξω από την ΓΑΔΑ

Σκηνές άγριας δύσης έζησαν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, όταν τη Δευτέρα το απόγευμα ληστές εισέβαλαν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εκ των δραστών, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Οι δράστες ήταν δύο και εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ υπό την απειλή όπλων. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν τα χρήματα της είσπραξης και ακολούθως μπήκαν σε ταξί, επιχειρώντας να απομακρυνθούν.

Την ίδια στιγμή είχαν ειδοποιηθεί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι επενέβησαν δίχως χρονοτριβή. Εντόπισαν το ταξί, το ακινητοποίησαν και ζήτησαν από τους δύο άνδρες να κατέβουν. Ο ένας κατέβηκε και πρότεινε το όπλο του προς του αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η ανταλλαγή πυροβολισμών. Μία σφαίρα τραυμάτισε τον έναν από τους δύο ληστές στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη και του οδηγού ταξί, προκειμένου να ανακριθεί και να διαπιστωθεί αν η παρουσία του στο σημείο ήταν τυχαία, ή αν ήταν συνεργός τους.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει προβληματίσει την ελληνική αστυνομία, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τις υπόλοιπες ληστείες που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια