default-image

Έκαναν τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου

Κρήτη
Έκαναν τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του σοσιαλιστή ηγέτη, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών νομού Ηρακλείου τέλεσε σήμερα στις 11 το πρωί, τρισάγιο στην Παναγίτσα Μασταμπά.

Ο χαρακτηρισθείς ως «ο σημαντικότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης» είχε γεννηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 1919 στη Χίο. Ήταν γιος του Γεωργίου Παπανδρέου, γενικού διοικητή Αιγαίου τότε και μετέπειτα πρωθυπουργού, και της Σοφίας Μινέικο, κόρης του Ζίγκμουντ Μινέικο, Πολωνού αριστοκράτη και στρατιωτικού μηχανικού.

Ερωτήματα πάντως προκαλεί το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν οργανώθηκε από επίσημα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους ντόπιους πολιτικούς κύκλους που θεωρούν ότι μια τέτοια στιγμή θα έπρεπε να επικρατεί συσπείρωση λόγω του κοινού παρελθόντος.

Πάντως παρόντες, ήταν πρώην και νυν στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού "τόξου" αλλά και πολίτες που απλά ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αύριο Κυριακή 26 Ιουνίου είναι οι εκλογές της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, με το θέμα να αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεταξύ άλλων στα τοπικά πηγαδάκια.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News