Ελλάδα

“Έφυγε” ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Έφυγε από τη ζώη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ,που σε ηλικία 66 ετών υπέστη ανακοπή καρδίας στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Ο ίδιος μάλιστα διατηρούσε και πολύ καλές σχέσεις με τους Κρητικούς καθώς ήταν ο πρώην στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου ωστόσο αντιμετώπιζε χρόνιο αιματολογικό πρόβλημα και έχασε τη μάχη ύστερα από επιπλοκή που προκλήθηκε.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε ποτέ δίπλα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και «ευθύνεται» για πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχόλια