Ελλάδα

Με ηλεκτρονική αίτηση η εισαγωγή στο Πειραματικό Λύκειο

Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων πρέπει να κάνουν όσοι γονείς και κηδεμόνες ενδιαφέρονται για την εισαγωγή των παιδιών τους στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου πρόκειται να δεχτεί 72 μαθητές και μαθήτριες στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2016-2017.

Οι σχετικές αιτήσεις γίνονται στη σελίδα https://iep.edu.gr/pps, στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία τους και να επιλέξουν το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, αποκλειστικά έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Στην επιλογή προηγούνται όσοι απόφοιτοι/ες του συνδεδεμένου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου έχουν προβεί στη σχετική αίτηση. Για τις θέσεις που δεν θα καλυφθούν με τον παραπάνω τρόπο, θα διεξαχθεί δημόσια κλήρωση (γενική και ειδική) στο χώρο του σχολείου, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 ενώπιον των αιτηθέντων γονέων, από τριμελή επιτροπή γονέων που ορίζεται από τους ίδιους.

Τα απαραίτητα για την εγγραφή δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων και όσων απαιτούνται για την ενδεχόμενη ένταξη σε ειδική κλήρωση, θα κατατεθούν από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα κληρωθούν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης και στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής.

Σχόλια