Ελλάδα

Γεννηματά: Γονατίστε όσο θέλετε αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα

Ως «πρόθυμο συνομιλητή» των ακραίων της Ευρώπης και «δεξί χέρι του Σόιμπλε» χαρακτήρισε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Τι κάνετε απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις ΔΝΤ; Έχετε γίνει ο πιο πρόθυμος συνομιλητής των πιο ακραίων εταίρων» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει «γονατίστε όσο θέλετε αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα».

Η ίδια είπε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για απομείωση του δημόσιου χρέους σημειώνοντας ότι «υπάρχουν οι συνθήκες για να αξιοποιηθεί η επιτυχία του 2012» πρόσθεσε όμως πως «μαθαίνουμε ότι η μείωση αυτή θα συνοδευτεί με μόνιμο μηχανισμό επιτήρησης. Θα εκπληρωθεί δηλαδή το όνειρο του Σόιμπλε που έχετε γίνει το δεξί του χέρι. Πού καταλήξατε με αυτή την σκληρή διαπραγμάτευση; Μέτρα κάβα ή μνημόνιο για πάντα. Αυτές είναι οι επιλογές που εξασφαλίσατε. Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη». Ξεκαθάρισε δε προς το Μέγαρο Μαξίμου «μην αναμένετε στήριξη από εμάς».

«Η δήθεν ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δημιούργησε κόστος 12,5 δισ. ευρώ μέτρων» είπε σε άλλο σημείο και υποστήριξε για το ασφαλιστικό «κάθε λέξη αυτού του νομοσχεδίου είναι απέναντι από τον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε».

«Οι φορολογικές επιβαρύνσεις φθάνουν στο 1,25% του ΑΕΠ. Υποσχεθήκατε αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, στην συνέχεια η "κόκκινη γραμμή" έπεσε στα 9.100 με τον Τσακαλώτο να λέει ότι θα παραιτηθεί και θα καταψηφίσει αν κατέβει. Τώρα μας μιλά για μεγάλη επιτυχία στα 8.600 ευρώ. Ο λόγος σας συμβόλαιο» επισήμανε.

Αναφορικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ήταν ομιλία πανικόβλητου πρωθυπουργού λόγω της λαϊκής κατακραυγής. Επέλεξε να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί γνωρίζει ποιος είναι ο αντίπαλός του σήμερα που ο ίδιος χρεοκοπεί. Οι πολίτες που παραπλανήθηκαν επιστρέφουν στο τόπο τους. Τους αριβίστες να τους κρατήστε σας τους χαρίζουμε».

Για τις προωθούμενες φορολογικές και ασφαλιστικές διατάξεις σημείωσε «στους αγρότες γίνεται σφαγή. Αγρότης με 12 χιλ ευρώ πληρώνει σήμερα 900 ευρώ. Με το νομοσχέδιό σας ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 1680 ευρώ ενώ το 2022 θα πάει στα 2.400 ευρώ. Αυξηση εισφορών 167%» και συμπλήρωσε «είναι ντροπή να μειώνετε τις συντάξεις χηρείας από 630 σε 450 ευρώ».

Τέλος υπενθύμισε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για απόσυρση των αυξημένων μέτρων γύρω από την Βουλή για να προσθέσει «σήμερα κλείνετε ακόμα και τον εθνικό κήπο. Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου μιλούν βέβαια για υποκίνηση κινητοποιήσεων. Γίνατε φερέφωνο του ακροδεξιού συνεργάτη σας. Σεβαστείτε τους αγώνες της Αριστεράς και τις αγωνίες του κόσμου».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχόλια