Ελλάδα

Ειδικό κλιμάκιο από την Αγγλία για τον μικρό Μπεν

Εξελίξεις αναμέντονται στην πολύκροτη υπόθεση του μικρού Μπεν, που είχε ταράξει τα "νερά" στην τοπική κοινωνία της Κω πριν από αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ειδικοί επιθεωρητές θα βρίσκονται στο νησί από αύριο Κυριακή (8/5) οι οποίοι προέρχονται από τον τόπο γέννησης του παιδιού την Αγγλία.

Μάλιστα την Τρίτη (10/5) στις 9 το πρωί θα δώσουν και συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, σαν μέρος της συνεχής έρευνας για την ανάδειξη του Μπεν όπως αναφέρει η Ροδιακή, γι' αυτό και δύο Άγγλοι ντετέκτιβ και ένας Άγγλος αστυνομικός Ελληνικής καταγωγής θα είναι στην διάθεση των δημοσιογράφων, στην οδό Μακρή στην περιοχή Ηρακλής, έξω από το αγρόκτημα από το οποίο εξαφανίστηκε ο Μπέν Νίνταμ τον Ιούλιο του  1991 σε ηλικία 21 μηνών.

Η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ έχει λάβει επιχορήγηση από την Αγγλική κυβέρνηση για την εξερεύνηση κάθε γραμμής έρευνας για τον εντοπισμό του Μπέν. Γι αυτό το σκοπό θα κάνουν μια έκκληση απευθείας στους κατοίκους της Κώ για να παρουσιάσουν οποιαδήποτε πληροφορία τυχόν έχουν.

Η Αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, προσφέρουν αμοιβή 12.500 Ευρώ σε οποιοδήποτε έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του Μπέν Νίνταμ.

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση όλων ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με Άγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά  με διακριτικότητα.  

Οι αριθμοί είναι: 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040217 (Ελληνικά/Αγγλικά),6951040226 (Αγγλικά).

Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Αγγλική ομάδα έρευνας στο opben.needham@southyorks.pnn.police.uk, opben.needham@southyorks.pnn.police.uk

Κατά την παραμονή τους στην Κώ, οι αστυνομικοί θα επισκεφτούν κατοίκους, θα μοιράσουν  και θα τοιχοκολλήσουν φυλλάδια σε πολυσύχναστα μέρη. Επίσης θα ακολουθήσουν διάφορες γραμμές έρευνας.

Σχόλια