default-image

Χίος: Βιασμός 13χρονου Αφγανού στο hot spot της ΒΙΑΛ

Ελλάδα
Χίος: Βιασμός 13χρονου Αφγανού στο hot spot της ΒΙΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 29χρονος Αφγανός κρατείται από τις αστυνομικές Αρχές της Χίου με την κατηγορία ότι βίασε έναν 13χρονο ομοεθνή του στο hot spot της ΒΙΑΛ την περασμένη εβδομάδα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χίου και του απαγγέλθηκε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα. Ζήτησε και πήρε προθεσμία 48 ωρών για να ετοιμάσει την απολογία του και επέστρεψε στα κρατητήρια. Ο βιασμός του ανήλικου παιδιού, καταγγέλθηκε από τους γονείς του, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, (15 Απριλίου 2016) και ο δράστης συνελήφθη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην τοπική ιστοσελίδα Politischios.gr, ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές άλλη φορά και για όσο διάστημα βρίσκεται στο νησί.

«Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίσαμε άμεσα και πράξαμε όσα ορίζει ο νόμος. Αυτή τη στιγμή προέχει να προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου προκειμένου το κέντρο να αποσυμφορηθεί και η κατάσταση να ομαλοποιηθεί», ανέφερε στέλεχος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χίου, όπου παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο.

Στο κέντρο μεταναστών της ΒΙΑΛ κρατούνται από τις 20 Μαρτίου περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ καταγγελίες που είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο για τραγικές συνθήκες κράτησης, περιστατικά συγκρούσεων μεταξύ μεταναστών και συνωστισμό.

Στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου κρατείται ένας 29χρονος Αφγανός, που κατηγορείται ότι βίασε...

έναν ανήλικο ομοεθνή του, ηλικίας 13 ετών, στο hot spot της ΒΙΑΛ. Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χίου και του απαγγέλθηκε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα. Ζήτησε και πήρε προθεσμία 48 ωρών για να ετοιμάσει την απολογία του και επέστρεψε στα κρατητήρια. Ο βιασμός του ανήλικου παιδιού, καταγγέλθηκε από τους γονείς του, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, (15 Απριλίου 2016) και ο δράστης συνελήφθη.

Πηγή: vimaonline.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News