Ελλάδα

Εκπαιδευτικοί από 7 χώρες της Ευρώπης συναντήθηκαν στη Λότζια

Εκπαιδευτικούς από 7 χώρες της Ευρώπης και του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου υποδέχτηκαν σήμερα στη Λότζια οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης και Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη.

Οι εκπαιδευτικοί μετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ και φιλοξενούνται από το 9ο Γυμνάσιο που βρίσκεται στα Δειλινά και είναι το μοναδικό σχολείο που μετέχει στο πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που αποτελούνται από ομάδες 2 έως 6 ατόμων, προέρχονται εκτός από την Ελλάδα (9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου) Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Πολωνία, Βουλγαρία, Βρετανία και φιλοξενούνται στις κατοικίες μαθητών και καθηγητών του 9ου Γυμνασίου.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του προγράμματος που έχουν θέμα την μετανάστευση περιλαμβάνονται παραστάσεις και παραδοσιακοί χοροί.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω σήμερα 6μ.μ-9μ.μ το απόγευμα και θα ακουστούν τραγούδια της ξενιτιάς από χορωδία σχολείων που αποτελείται από 40 άτομα ενώ θα παρουσιαστούν και παραδοσιακοί χοροί.

Την Παρασκευή 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Θεατρικό σταθμό θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις με δρώμενα για την μετανάστευση ενώ θ πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός τραγουδιού και μουσικής για την ειρήνη με στίχους από κάθε χώρα.

Σχόλια