Ελλάδα

Η παρέμβαση Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Διττός πρέπει να είναι ο στόχος της συμφωνίας με την Τουρκία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να στοχεύει αφενός στον τερματισμό των δικτύων της παράνομης μετανάστευσης που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αφετέρου στο άνοιγμα ενός νόμιμου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει δύο επιλογές: η μία είναι η συλλογική ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και η άλλη είναι η διαχείριση του προσφυγικού με μονομερείς ενέργειες, πράγμα που θα έριχνε το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Τόνισε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό και πόροι.

Καταλήγοντας, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μαζική μετεγκατάσταση στην Ευρώπη από την Ελλάδα, ένας αξιόπιστος μηχανισμός επανεγκατάστασης από την Τουρκία και μια αξιόπιστη πολιτική επιστροφών.

Ανάγκη στήριξης της Ε.Ε. στην Ελλάδα  

Νωρίτερα η εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, καθώς και η ανάγκη υποστήριξης της Ε.Ε. στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της διμερούς συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο κ. Τσίπρα, οι δύο άνδρες στάθηκαν στην ανάγκη ταχείας εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία, στη βάσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καθώς επίσης και στην υποστήριξη της Ελλάδας από την Ε.Ε. για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Μέρκελ: Ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης, βοήθεια στην Ελλάδα

Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, η χώρα πρέπει να βοηθηθεί και σε συνεργασία με τη Φροντεξ και με άλλους οργανισμούς ώστε να μπορεί να τηρεί τους κανόνες που ισχύουν για τα ανθρωπιστικά θέματα, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό ζήτημα.

Ουσιαστική αρωγή ζήτησε για την Ελλάδα ο Αλ. Τσίρπας

Ουσιαστική αρωγή ζήτησε για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας, καθώς υπάρχει ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας μονομερών πράξεων στα Βαλκάνια.

Αναστασιάδης: Υπάρχουν εμπόδια, ελπίζω στο συμβιβασμό

Την ελπίδα ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και θα υπάρξει συμβιβασμός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια