Ελλάδα

Συλλαλητήρια κατά του ασφαλιστικού

Συλλαλητήριο ενάντια στο  σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό διοργανώνουν σήμερα στις 15.00 στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ .

Βασικό αίτημα η «εδώ και τώρα απόσυρση του απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου» αναφέρει η ΓΣΕΕ και προειδοποιεί με 48ωρη γενική απεργία, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεσή του στη Βουλή.

«Όσο κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την άγρια πολιτική λιτότητας και περικοπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθήκον των συνδικάτων είναι να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν «παρών» στο συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και σε όλους τους πολίτες για το σημερινό συλλαλητήριο απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της οι «προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.».

Παράλληλα, προειδοποιεί τέλος με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, με νέα γενική απεργία και καταλήψεις κτηρίων, εάν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στις 18:00μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας των Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών φορέων του νομού Ηρακλείου, που πλήττονται βάναυσα από το προσχέδιο «λαιμητόμο» που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση.

 «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε έως ότου η Κυβέρνηση σταματήσει την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί σε βάρος του Ελληνικού λαού, ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές των εταίρων Ευρωπαίων.» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχόλια