default-image

Οι αδικοχαμένοι πιλότοι της Κίναρου

Ελλάδα
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι της Κίναρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε και η τρίτη σορός του αξιωματικού που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο αρχικά είχε εξαφανιστεί και στη συνέχεια βρέθηκαν τα συντρίμμια του στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου.

Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, είχαν ξεκινήσει σήμερα τα ξημερώματα.

Στις έρευνες συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των άλλων δύο χειριστών του ελικοπτέρου, του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά απόκρημνης περιοχής της Κινάρου, σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Να σημειωθεί ότι, στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος με αφορμή το τραγικό δυστύχημα.

Κατόπιν τούτου, οι σημερινές ορκωμοσίες των νεοσύλλεκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Το προφίλ των αξιωματικών

Οικογενειάρχες, 37, 34 και 36 ετών οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου που χάθηκαν - Τι λέει στο protothema.gr ο πατέρας ενός από τους αξιωματικούς αλλά και η κάτοικος της Κινάρου που είδε τα συντρίμμια

Δραματικές ώρες από το πρωί για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Τρεις άνθρωποι, οικογενειάρχες επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell, που κατέπεσε στην Κίναρο.

Ποιος ήταν ο Τάσος Τουλίτσης (κυβερνήτης)

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς που πρέπει να βρεις χρόνο να τους γνωρίσεις». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, όπως φαίνεται και από το προφίλ και τις φωτογραφίες του στο facebook, ο Τάσος Τουλίτσης, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού που κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης στην Κίναρο, το γελαστό αγόρι από τη Νέα Φιλαδέλφεια πορεύτηκε από τα εφηβικά του χρόνια. Ζούσε ως στρατιωτικός μια ήρεμη μεν ζωή, που φρόντιζε ωστόσο να την χρωματίζει με πινελιές ξεχωριστές, απολαμβάνοντας τους ρυθμούς της.

Φωτογραφία του από το προφίλ του στο facebook.

Για όλους, όπως αναφέρει το protothema.gr, ήταν το χαμογελαστό παιδί με την...τσιγγάνικη διάθεση να εξερευνά πόλεις, χώρες, πολιτισμούς. Με ταξίδια σε νησιά εντός Ελλάδος, απολαμβάνοντας την μεγάλη του αγάπη, το σκάφος του, αλλά και αποδράσεις στο εξωτερικό, από την Αφρική έως την Αμερική. Απολάμβανε πολύ την παρέα του αγαπημένου του σκύλου με τον οποίο έπαιζε ατέλειωτες ώρες και βέβαια λάτρευε και κάποιες βραδιές έξω, παρέα με τους φίλους του. Οι φίλοι του δε μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξανακούσουν το γάργαρο γέλιο του και πως έχασαν για πάντα τα ατέλειωτα πειράγματα που είχαν μεταξύ τους...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News