Ελλάδα

Κοντά στους πρόσφυγες στη Λέσβο η Σούζαν Σάραντον

Στη Συκαμιά βρίσκεται η διάσημη ηθοποιός Σούζαν Σάραντον η οποία ταξίδεψε ως τη Λέσβο για να διαπιστώσει η ίδια τις συνθήκες για το προσφυγικό ζήτημα που αντιμετωπίζει το νησί.

Η Σούζαν Σάραντον είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, ενώ όπως αναφέρει το lesvosreport συνοδεύεται από τηλεοπτικό συνεργείο για τις ανάγκες γυρισμάτων όσο αφορά το προσφυγικό.

H παρουσία της δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η ηθοποιός είναι γνωστή για την κοινωνική της δράση, ακόμα και για τις δημόσιες παρεμβάσεις της σε θέματα που συχνά σοκάρουν τους συντηρητικούς κύκλους της αμερικάνικης κοινωνίας, αναφέρουν "Τα Νέα" online.

Το 2007 μαζί με τον Τιμ Ρόμπινς και την Τζέιν Φόντα συμμετείχε στην αντιπολεμική συγκέντρωση στη Ουάσινγκτον υποστηρίζοντας την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Η Σάραντον κινήθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή από την Εφταλού προς τη Σκάλα Συκαμιάς, συζήτησε με εθελοντές και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που επιχειρούν στην περιοχή και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Το πρόγραμμα της κ. Σάραντον στη Λέσβο τις επόμενες μέρες παραμένει άγνωστο.

(Φωτογραφία από την ιστοσελίδα lesvosnews.net, στην οποία εικονίζονται η Αμερικανίδα ηθοποιός και ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο της αλληλεγγύης των κατοίκων της περιοχής)

Σχόλια