Ελλάδα

Παρέμβαση Μαριά για στήριξη απασχόλησης σε ΛΑΡΚΟ και Χαλυβουργίες

Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χαλυβουργία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 24/11/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Χαλυβουργία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα καθώς η οικονομία έχει πληγεί από την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση. Τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε. έχουν κλείσει μονάδες δυναμικότητας 40 εκατομμυρίων τόνων χάλυβα, ενώ χάθηκαν 60.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 100.000 έμμεσες θέσεις εργασίας».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής Χαλυβουργίας υπονομεύεται επιπλέον από τις παράνομες πρακτικές ντάμπινγκ  της Κίνας. Έτσι συνεχίζεται η αποβιομηχάνιση στον κλάδο της Χαλυβουργίας και δεν θα σταματήσει παρά μόνο αν ληφθούν μέτρα ιδίως στο πεδίο του αντιντάμπιγκ».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Και αυτό είναι κάτι που είχα επισημάνει επανειλημμένα στο σώμα αυτό. Στην Ελλάδα οι Χαλυβουργίες αλλά και η ΛΑΡΚΟ που παράγει νικέλιο, έχουν δυσοίωνο μέλλον. Χρειάζονται λοιπόν μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Χαλυβουργείων, της ΛΑΡΚΟ και των άλλων ενεργοβόρων βιομηχανιών κοινών μετάλλων».

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς είχε κάνει παρεμβάσεις στην Ευρωβουλή αφενός μεν στις 07/05/2015 για το θέμα της ΛΑΡΚΟ και των Ελληνικών Χαλυβουργείων:

και αφετέρου στις 12/11/2015  για τις Ευρωπαϊκές Χαλυβουργίες γενικότερα:

Σχόλια