Ελλάδα

Πρόσφυγες κατέκλυσαν ξανά την Πλατεία Βικτωρίας

Περίπου 2.000 πρόσφυγες, από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα το πρωί, ενώ αναμένεται να φτάσουν επίσης σήμερα, πάνω από 4.000 ακόμη.

Συγκεκριμένα, από το πλοίο «Νήσος Μύκονος» αποβιβάστηκαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα 473 πρόσφυγες που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποβιβάστηκαν 1.493, από τους οποίους οι 904 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 566 στη Χίο.

Επίσης, αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά τα πλοία «Αριάδνη», με 1.577 πρόσφυγες από τους οποίους οι 1.041 έχουν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 536 στη Χίο και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Για μία ακόμη φορά είναι γεμάτη Αφγανούς πρόσφυγες η πλατεία Βικτωρίας

Οικογένειες, μητέρες με τα μικρά παιδιά και τα μωρά τους, μετά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά, κατευθύνονται προς την πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου καταλύουν είτε μέχρι να μεταφερθούν κάπου αλλού είτε μέχρι να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Χρησιμοποιώντας όποιο μέσο έχουν στη διάθεσή τους από κουβέρτες μέχρι χαρτόνια, οι Αφγανοί πρόσφυγες προσπαθούν να επιβιώσουν και να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά από το κρύο.

Σχόλια