Ελλάδα

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά Σκουρλέτη στα Εξάρχεια

Κείμενο για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης το περασμένο Σάββατο το βράδυ σε μπαρ στα Εξάρχεια αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο indymedia από το χρήστη «αντιμνημονιακοί» με τίτλο «Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον υπουργό Π. Σκουρλέτη».

Το κείμενο:

«Για το "κέρασμα" στον υπουργό Π. Σκουρλέτη…

Τη νύχτα του Σαββάτου 17/10 -λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφιση ενός ακόμα μνημονιακού πολυνομοσχεδίου- ο αριστερός υπουργός Π. Σκουρλέτης είχε τα μούτρα να "χαλαρώσει" πίνοντας το ποτό του στο μπαρ "Ερωδιός" επί της οδού Καλλιδρομίου. Σύντροφοι και συντρόφισσες που αντιληφθήκαμε την παρουσία του πράξαμε το αυτονόητο. Επιλέξαμε να του χαλάσουμε τη βραδινή έξοδο υπενθυμίζοντας του την ατομική και πολιτική ευθύνη που βαραίνει όποιον υπογράφει μνημόνια και επιβάλλει το βάθεμα της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας.

Οι πολιτικοί υπάλληλοι της ντόπιας αστικής τάξης και του διεθνούς κεφαλαίου, οι "προϊστάμενοι" της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των ΗΠΑ δε χωράνε στα Εξάρχεια-δε χωράνε σε καμιά λαϊκή συνοικία. Αυτοί που δε δίστασαν να υπογράψουν μέσα από το 3ο μνημόνιο το πετσόκομμα των συντάξεων και να πέσουν σαν τα κοράκια πάνω σε ό,τι απέμεινε στο ασφαλιστικό - πάνω δηλαδή στο μόχθο και την εργασία 40 χρόνων του κάθε εργαζόμενου. Που δε δίστασαν να "απελευθερώσουν", μέσα από την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ, τα συμφέροντα των αφεντικών (βλέπε κυριακάτικη αργία, ποινικοποίηση απεργιών, μόνιμη κινητικότητα εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα), να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία βάζοντας την υποθήκη αξίας 50 δισ. Αυτοί που "βαράνε προσοχή" μπροστά στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών-τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλέον είναι υπόλογοι. Είναι υπόλογοι μπροστά στους εκατομμύρια άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, είναι υπόλογοι μπροστά σε όλο τον εργατόκοσμο που αντιστάθηκε και ψήφισε όχι στο δημοψήφισμα. Ένα αγωνιστικό-ταξικό όχι που δε λογάριασε ούτε τις απειλές των αφεντικών, ούτε την τρομοκρατία των καναλιών.

Ένα όχι που η μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε την ακριβώς επόμενη μέρα αφού το μετέτρεψε σε "ΝΑΙ", λέγοντας ότι ο λαός δεν είπε όχι στην Ευρώπη-ευρώ. Να ξέρουν οι κύριοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (και ο κ. Σκουρλέτης φυσικά) ότι ο λαός ψήφισε όχι για να συγκρουστεί με την Ευρώπη - να συγκρουστεί με τα μνημόνια και σήκωσε μόνος του τις συνέπειες που όπως μας είπατε θα ακολουθούσαν αν δε μετατρεπόταν το όχι σε ναι.

ΥΓ. προς τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού: Το τιμολόγιο για την αποκατάσταση των ψευτοφθορών (ένα τραπέζι και ένα τασάκι) να αποσταλεί στο υπουργείο.

ΥΓ. προς τη σύζυγο του κ. υπουργού: Μην επικαλείστε "ΑΓΩΝΕΣ" και "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", Θα τρίζουν τα κόκκαλα των πραγματικών αγωνιστών αυτού του τόπου».

Σχόλια