default-image

Βρέθηκε σημειωματάριο με στόχους απαγωγής στη γιάφκα

Ελλάδα
Βρέθηκε σημειωματάριο με στόχους απαγωγής στη γιάφκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που εξέτασαν ενδελεχώς τη γιάφκα του Πετρακάκου στο Μαραθώνα, εντόπισαν σημειωματάριο με τα τρομοκρατικά χτυπήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο μέλλον, καθώς επίσης και πρόσωπα-στόχους των απαγωγών.

Όπως ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε στην αποθήκη στον Μαραθώνα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις, από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων που αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών. Σε αυτές τις σημειώσεις υπήρχαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής.    

Στο σημειωματάριο υπάρχουν τα στοιχεία εφοπλιστών, γιων εφοπλιστών, μεγάλων επιχειρηματιών και συγγενών μεγάλων επιχειρηματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, Συνολικά, η λίστα των τρομοκρατών με τους στόχους των απαγωγών περιλαμβάνει 25 ονόματα.

Μέσα σε αυτό το σημειωματάριο ήταν όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια που κάνουν, την ασφάλειά τους,ο αριθμοός των ατόμων που έχουν φρουρά, τι αυτοκίνητα οδηγούν και συλλήβδην όλο το πρόγραμμά τους.

Επιπρόσθετα να επισημάνουμε ότι στο σημειωματάριο των τρομοκρατών υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τη συγκεκριμένη ομάδα με απόπειρα απαγωγής γνωστού εφοπλιστή στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2013.

Τι έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. στη γιάφκα του Μαραθώνα

Στον εξωτερικό χώρο εντοπίστηκαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες. Στο εσωτερικό χώρο βρέθηκαν σάκοι με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ενημέρωση.

Η αποθήκη είχε νοικιαστεί από τον Σπύρο Δραβίλλα, μέλος των ληστών του Διστόμου και ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Αγχίαλο Βόλου.

Όπως ανέφερε αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, το εν λόγω  κρησφύγετο εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει αρχίσει πολύ πριν από τη σύλληψη του Γ. Πετρακάκου και αφορούσε στη συλλογή στοιχείων για τους δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

Το κρησφύγετο είναι ένα σπίτι με δύο υπόγεια, μέσα στα οποία βρέθηκαν μέχρι στιγμής τα εννέα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι κλεμμένα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί μετά από την έρευνα που θα διεξαχθεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου θα μεταφερθούν και τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, επειδή το σπίτι και οι αποθήκες είναι μεγάλες, εκτιμάται ότι η έρευνα θα διαρκέσει μέρες, ενώ αναφορικά με την πορεία και τα ευρήματα θα πραγματοποιούνται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News