Ελλάδα

Γ. Μουζάλας: "Θα καθαρίσει η πλατεία Βικτωρίας"

Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την επιβίωση των προσφύγων, προσπαθώντας να προστατευτούν από το κρύο με ό,τι έβρισκαν. Κάποιοι είχαν σκηνές, ενώ άλλοι κοιμήθηκαν σε χαρτόκουτα χωρίς καμία προστασία οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας. Για να προστατευτούν από κρύο από σήμερα μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου.

Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας για να επιβλέψει την μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε πως θα «καθαρίσει» η πλατεία Βικτωρίας και για το σκοπό αυτό φτιάχνεται ένα σύστημα παράλληλων χώρων, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια αποφορτιστεί ο ντόπιος πληθυσμός «από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα βοηθώντας έτσι και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και να μη γίνουν οι πληθυσμοί ευεπήφοροι σε ακροδεξιές, ρατσιστικές, ξενόφοβες απόψεις».

«Θέλω υπομονή από τους κατοίκους και μεγάλη επιμονή από τις δικές μου υπηρεσίες και θα τα καταφέρουμε. Όχι θαύματα, καλυτέρευση» τόνισε ο κ. Μουζάλας, ενώ παράλληλα οι διαβίωση μεταναστών και προσφύγων ολοένα και δυσκολεύει λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Σήμερα το πρωί πρωτοβουλίες πολιτών έδωσαν φαγητό κυρίως σε μικρά παιδιά, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται άλλοι 2.500 πρόσφυγες με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος από τη Λέσβο. Τέλος, αναμένονται πούλμαν που θα μεταφέρουν όσους θέλουν σε κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι λόγω του κρύου.

Σχόλια