Ελλάδα

Γεννηματά: "Να πάμε σε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας"

Κάλεσμα συστράτευσης προς τους ιστορικούς ψηφοφόρους του κόμματος απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Το αίμα νερό δε γίνεται», είπε στις δηλώσεις της μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Η κ. Γεννηματά χρειάστηκε ωστόσο να μπει στο παραβάν για να ψηφίσει δύο φορές, καθώς είχε λάβει ένα λερωμένο ψηφοδέλτιο που δεν το έριξε στην κάλπη, αλλά, για να μη θεωρηθεί άκυρο, βγήκε και παρέλαβε ένα άλλο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες που ψήφιζαν ιστορικά το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν και πάλι την παράταξη, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα συνεργασίας για την άμεση συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης.

«Επιλέξαμε να μην εμπλακούμε σε άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Μεταφέραμε μήνυμα ενότητας και ελπίδας σε όλη τη χώρα, κυρίως για τη δημοκρατική παράταξη, το κοινό μας σπίτι είναι εδώ», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ελπίδα απαιτεί συνεργασίες, η χώρα χρειάζεται αύριο κιόλας σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Θα πρέπει σήμερα το βράδυ να τελειώσει η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού», τόνισε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως η Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να είναι ο εγγυητής της πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας.

Επισήμανε παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασφαλίσει την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, «χωρίς να συνθλίψουμε τον ελληνικό λαό».

Τέλος, η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε ευθέως στους ιστορικούς υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας τους να συστρατευτούν με το κόμμα για μια ακόμα φορά. «Το αίμα νερό δε γίνεται. Καλούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν να μας εμπιστευτούν ξανά», είπε.

Σχόλια