default-image

Συνεχίζονται ανεξέλεγκτα οι ροές μεταναστών στη Μυτιλήνη

Ελλάδα
Συνεχίζονται ανεξέλεγκτα οι ροές μεταναστών στη Μυτιλήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες με εκατοντάδες πλαστικές βάρκες να καταφθάσουν στη βόρεια ακτογραμμή του νησιού μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την περιοχή της Αρχαίας Άσσου, το σημερινό Μπεχράμκαλε, στη βόρεια ακτή του Αδραμυτινού κόλπου της Τουρκίας.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν αποβιβασθεί περισσότερα από 1.500 άτομα στη Λέσβο. Οι αποβιβαζόμενοι και ανάλογα της εθνικότητας τους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, οδηγούνται οι μεν Σύροι στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Εκεί καταγράφονται από συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος αλλά και υπαλλήλων της περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Αμέσως μετά την καταγραφή τους αφήνονται ελεύθεροι να φύγουν από το νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News