Ελλάδα

Συνεχίζονται ανεξέλεγκτα οι ροές μεταναστών στη Μυτιλήνη

Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες με εκατοντάδες πλαστικές βάρκες να καταφθάσουν στη βόρεια ακτογραμμή του νησιού μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την περιοχή της Αρχαίας Άσσου, το σημερινό Μπεχράμκαλε, στη βόρεια ακτή του Αδραμυτινού κόλπου της Τουρκίας.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν αποβιβασθεί περισσότερα από 1.500 άτομα στη Λέσβο. Οι αποβιβαζόμενοι και ανάλογα της εθνικότητας τους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, οδηγούνται οι μεν Σύροι στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Εκεί καταγράφονται από συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος αλλά και υπαλλήλων της περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Αμέσως μετά την καταγραφή τους αφήνονται ελεύθεροι να φύγουν από το νησί.

Σχόλια