Ελλάδα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης: "Τώρα δεν υπάρχει βολικό ψέμα"

Στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Real 97.8" με την Κάτια Μακρή και τόνισε ότι μπορεί να εξεταστεί μόνο εάν κατατεθούν σήμερα ή την επόμενη ημέρα αξιόπιστα ισοδύναμα μέτρα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σίγουρα θα αυξήσει τα ποσοστά της σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου και τόνισε ότι από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί double score φτάσαμε οι εκλογές να είναι ντέρμπι. «Αυτό κάτι λέει για τη βίαιη ωρίμανση της κοινωνίας, η οποία σε αυτές τις εκλογές θα κληθεί να αποφασίσει με λογική και με λιγότερο συναίσθημα», είπε.

Ο υποψήφιος βουλευτής εκτιμά ότι «το "παιχνίδι" θα κριθεί στο ποιος έχει το πιο δυνατό φύλλο στο τραπέζι όταν καθίσουμε να συνεργαστούμε» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω να βγει η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα γιατί θέλω μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η «Νέα Δημοκρατία έχασε τον Ιανουάριο γιατί συγκρούστηκε η πραγματικότητα με ένα ψέμα. Τώρα δεν υπάρχει βολικό ψέμα. Τώρα συγκρούεται η σκληρή πραγματικότητα με την ανυπόστατη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ».

Προτεραιότητα της Ν.Δ., όπως είπε, είναι «η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με σημαντικότερη όλων την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος».

Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της χώρας και να κινηθεί η οικονομία της, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι «η όποια επαναξιολόγηση των δημοσιονομικών στόχων μπορεί να γίνει μόνο αν το πρώτο εξάμηνο η κυβέρνηση δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Σχόλια