Ελλάδα

Ανακεφαλαίωση των τραπεζών στη βάση πραγματικών αναγκών

«Στα μέσα Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης του ενεργητικού (AQR) των ελληνικών τραπεζών» δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, από το βήμα του 10ου Roadshow του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε πως «η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016, ενώ υπεστήριξε πως ο αντίκτυπος των κεφαλαιακών περιορισμών φαίνεται πως θα είναι μικρότερος από ότι αναμενόταν».

«Οι καταθέτες δεν θα υποστούν απώλειες κατά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου οι τράπεζες να κεφαλαιοποιηθούν στην βάση των πραγματικών τους αναγκών». Επιπρόσθετα, υποστήριξε «πως η διαδικασία αξιολόγησης του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με το ίδιο το νέο πρόγραμμα στήριξης που συνομολόγησε η Ελλάδα δίνει στη χώρα τον απαραίτητο χρόνο για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. «Στόχος είναι η Ελλάδα να επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά και κλείνοντας ανέφερε πως «πάγια επιδίωξη της Ελλάδας είναι η προσέλκυση επενδύσεων».

Σχόλια