Ελλάδα

Στον εισαγγελέα ο Σταύρος Παπασταύρου για δύο κακουργήματα

Ενώπιων του οικονομικού εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ θα βρεθεί σήμερα, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ .

Ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, για δυο κακουργήματα, από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκ. ευρώ στην τράπεζα HCBS ο οποίος εντοπίστηκε στην πολυσυζητημένη λίστα .

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σε εκείνον. Ωστόσο, ο ισχυρισμός «σκοντάφτει» στο γεγονός πως δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.

Να σημειωθεί ότι, ο Σταύρος Παπασταύρου έχει ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο με τη δικαιοσύνη, καθώς εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σχόλια