Ελλάδα

Κάηκαν 100 στρέμματα δάσους στη Ρόδο

Δύο μόλις μέρες μετά την επικίνδυνη φωτιά κοντά στον Άγιο Σουλά, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οφείλεται σε καθαρό εμπρησμό, μια νέα φωτιά η οποία μάλιστα ξεκίνησε από πέντε σημεία ταυτόχρονα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στη Ροδιακή έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο μια από τις πιο όμορφες δασικές περιοχές της Ρόδου.

Η φωτιά κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ξέσπασε σε απόσταση περίπου 80 μέτρων μακριά από τον δρόμο και πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού στην περιοχή επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η κινητοποίηση ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της Εταιρείας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος, των εθελοντών, του Δήμου, της Περιφέρειας και των απλών πολιτών, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η φωτιά υπολογίζεται ότι έκαψε περίπου 100 στρέμματα ατόφιου δάσους. Στην περιοχή παρέμειναν όλη τη νύχτα ισχυρές δασοπυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Σχόλια