Ελλάδα

Επιβεβλημένο το "ναι", λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Σε μήνυμά του ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζει ότι οι σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα εξηγούν γιατί είναι επιβεβλημένο το "ναι".

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «είναι λυπηρό την τελευταία ημέρα της μόλις πενθήμερης εκστρατείας για το διχαστικό δημοψήφισμα που επέβαλε, ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει τις απόψεις του ΔΝΤ για το χρέος. Απόψεις με τις οποίες δείχνει να συμφωνεί».

Όπως εξηγεί, οι απόψεις αυτές λένε ότι στο πεντάμηνο της δικής του διακυβέρνησης επιδεινώθηκαν όλα τα οικονομικά δεδομένα της χώρας που επηρεάζουν και τις προγνώσεις για τη δυναμική του χρέους και οδηγούν σε συμφωνημένες με την ευρωζώνη παραμετρικές αλλαγές ως συνέχεια της παρέμβασης του 2012 στο χρέος και δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές ανευθυνότητες του ΣΥΡΙΖΑ περί μονομερών ενεργειών.

Επανερχόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι το χρέος είναι το εύκολο μέρος της διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε., γιατί η παρέμβαση του 2012 έχει καταστήσει εύκολες και ασφαλείς τις επόμενες κινήσεις.

Σχόλια