Ελλάδα

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στη Μάνδρα

Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στη Μάνδρα Ελευσίνας, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου και τους εκπροσώπους των σωματείου των εργαζομένων επισκέφθηκε σήμερα ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), Θεόφιλο Βασιλείου και Κοσμά Χρηστίδη.

Στη διάρκεια τις ενημέρωσης έγινε παρουσίαση των παραγωγικών δυνατοτήτων του εργοστασίου. Όπως τονίστηκε το συγκεκριμένο εργοστάσιο την περίοδο 2002-2015 συνέβαλε στο 50% του συνολικού τζίρου των ΕΑΣ, ωστόσο σήμερα έχει μόνο 67 εργαζόμενους από 427 που είχε λίγα χρόνια πριν. Σημειώνεται πως στο εργοστάσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες, με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία, στα οπλικά συστήματα KORNET, VELOS, ARTEMIS-30, σε δεξαμενές καυσίμων των  F-16, σε ναυτικούς πύργους κλπ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε πως η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Μάνδρας, εντάσσεται στην προσπάθεια ανάταξης των ΕΑΣ από την απαξίωση και την αποδιοργάνωση, μέσω της ανασυγκρότησης τους και γενικότερα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στο να μείνει ζωντανό το εργοστάσιο και αναφέρθηκε στην ωριμότητα που έχουν επιδείξει. «Θα δώσουμε, είπε, σκληρή μάχη για να επιβιώσει όλη η οικογένεια των ΕΑΣ. Υπάρχει χώρος και περιθώριο επιβίωσης και ανάπτυξης. Πρέπει να ξανακερδηθεί η εξωστρέφεια αλλά και σε εθνικό επίπεδο να συνεχιστεί η ροή και η τροφοδοσία και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Επίσης έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη η νέα επιχειρησιακή πρόταση, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει πρώτα στους εργαζόμενους. Σε ένδειξης τιμής προς τους εργαζόμενους ο ΑΝΥΕΘΑ απένειμε στον πρόεδρο του σωματείου τον θυρεό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Σχόλια