Ελλάδα

Στη Μόσχα ο Πάνος Καμμένος - Επιφυλάξεις από τις ΗΠΑ

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. 


Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Σόιγκου. Ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ θα μιλήσει και στην διεθνή διάσκεψη με θέμα «Διεθνής ασφάλεια - προκλήσεις και προοπτικές».

Στο μεταξύ, σοβαρά ερωτηματικά στην Ουάσιγκτον καθώς και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να παραστεί στη συγκεκριμένη διάσκεψη.

Το αμερικανικό Στέητ Ντιπάρτμεντ ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη διάσκεψη αυτή.

Οι αμερικανικές επιφυλάξεις για την παρουσία Καμμένου στη διάσκεψη αυτή εμφανίζονται παρά την απόφαση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion από τη Lockheed Martin σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), αναφέρει το in.gr.Παράλληλα, στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας, έγινε προσφάτως εκτενής συζήτηση για το επίπεδο της εκπροσώπησης των κρατών - μελών στη διάσκεψη ασφαλείας, η οποία διοργανώνεται στη Μόσχα τα τελευταία χρόνια ως αντίβαρο στην αντίστοιχη Διάσκεψη του Μονάχου (που λαμβάνει χώρα κάθε Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ θα εκπροσωπηθεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Σχόλια