Ελλάδα

Με τον Άντρο Κυπριανού συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

«Είχαμε, όπως πάντα, μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση και ανταλλάξαμε απόψεις και γνώμες σχετικά με την κατάσταση των λαών της Ελλάδας, της Κύπρου, στην περιοχή, ευρύτερα στην Ευρώπη. Εκφράσαμε ως ΚΚΕ την αλληλεγγύη μας για μια ακόμα φορά για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των επανειλημμένα εκφρασμένων, σταθερών θέσεων αρχών, που έχει το κόμμα μας, που έχουν τα κόμματά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματεά του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.

«Ταυτόχρονα, εκφράσαμε την αναγκαιότητα για πάλη, αλληλεγγύη των λαών μας, στον αγώνα που δίνουν αυτή τη στιγμή για ανακούφιση από αντιλαϊκά μέτρα, ανακούφιση από τις μνημονιακές πολιτικές, από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την αναγκαιότητα να ανοίξει ένας άλλος δρόμος πραγματικής ανάπτυξης προς το συμφέρον των λαών μας, των λαϊκών στρωμάτων», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ εκφράζει ταυτόχρονα την αναγκαιότητα για κοινή πάλη όλων των δυνάμεων και στην Ευρώπη και του λαού της Ελλάδας και της Κύπρου, έτσι ώστε το εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε καμία χώρα να μην γίνεται χειροκροτητής των εκάστοτε κυβερνήσεων, των εκάστοτε αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται», επεσήμανε.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατέληξε στη δήλωσή του αναφέροντας πως «το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πάλη του για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, ξεκινώντας από άμεσα μέτρα πάλης, για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, που έχουν τεθεί και που έχουν πλήξει βάναυσα των ελληνικό λαό, με βάση την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που έχουμε καταθέσει και στη Βουλή. Ταυτόχρονα, αυτή η πάλη να οδηγεί σε ρήξη με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου και της εξουσίας τους».

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια