Ελλάδα

ΕΛΚ: Ο Αλ. Τσίπρας να μην σταθεί εμπόδιο στη βοήθεια προς τον ελληνικό λαό

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία, αναφέρει μεταξύ άλλων, το ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά το πέρας της  Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μην σταθεί εμπόδιο στην βοήθεια προς τους πολίτες της Ελλάδας», ήταν το μήνυμα του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιοζέφ Ντολ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΕΛΚ.

Η ανακοίνωση του ΕΛΚ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, καταλήγει ως εξής: «Η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό».

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής  της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εκπροσωπούσε  την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΕΛΚ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης ότι «η αίσθηση αδιεξόδου ασφαλώς δεν βοηθά».

Σχόλια