Ελλάδα

Ιωάννινα: Σε νέα προσωρινή στέγη το σχολείο που πήρε φωτιά

Σε νέο σχολικό κτίριο, στην Ανατολή Ιωαννίνων, θα στεγαστεί προσωρινά το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο μετά από την πυρκαγιά σήμερα το πρωί, υπέστη σοβαρές ζημιές, που κατέστρεψε τους χώρους του.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη ξύλινη στέγη του κτιρίου στις 9:45 το πρωί από την καμινάδα.

Η αντίδραση των δεκατεσσάρων εκπαιδευτικών ήταν άμεση. Χωρίς να δημιουργηθεί πανικός, εκκένωσαν αμέσως το σχολείο από τους 123 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες διδασκαλίας και τους μετέφεραν στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται απέναντι. Στη συνέχεια ειδοποιήσαν τους γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, «το κύριο μέλημα τώρα είναι η γρήγορη μετεγκατάσταση του σχολείου, καθώς οι ζημιές είναι εκτεταμένες και θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει από τη μεριά του Δήμου, προκειμένου το νέο σχολείο να λειτουργήσει έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για καινούργιο κτίριο και για να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές για τα παιδιά απαιτούνται εργασίες, τόσο εντός του κτιρίου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Σχόλια