default-image

Διαφωνεί ο Μ. Σαπέν στη διαγραφή του χρέους

Ελλάδα
Διαφωνεί ο Μ. Σαπέν στη διαγραφή του χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«H δεν έχει κανένα μέλλον εκτός της Ευρωζώνης, είναι, ωστόσο θεμιτό να θέλει να διαπραγματευτεί τρόπους για την ελάφρυνση του χρέους, όχι όμως να ζητά τη διαγραφή του», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Έλληνα ομόλογό του, Γ. Βαρουφάκη.

«Μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να επιμηκύνουμε (το χρόνο αποπληρωμής), μπορούμε να το ελαφρύνουμε, όχι όμως να το διαγράψουμε» τόνισε ο Μ. Σαπέν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +, λίγο πριν την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Γ. Βαρουφάκη που είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 (ώρα Ελλάδας).

«Εάν μία κυβέρνηση λέει "θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ", αυτό είναι σωστό. Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης» πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, επισκέπτεται το Παρίσι, και ακολουθούν Λονδίνο και Ρώμη, όπου θα έχει σειρά επαφών.

Σήμερα, Κυριακή θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, στις 17:00 (τοπική ώρα) με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, και στις 18:00 (τοπική ώρα) με τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News