default-image

Φ. Παρασύρης: "Ήρθε η ώρα να μπει ένας φραγμός"

Κρήτη
Φ. Παρασύρης: "Ήρθε η ώρα να μπει ένας φραγμός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρθε η ώρα να μπει ένας φραγμός σε αυτό που γίνεται και η κοινωνία που έχει γονατίσει να μπορεί να βρει ένα κοινωνικό κράτος συμπαραστάτη, μια δικαιοσύνη ψύχραιμη κι ανεπηρέαστη, θεσμούς που έχουν κύρος και ανεξαρτησία», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιήθηκε πλήθος κόσμου στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Ατλαντίς".

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, έτυχε θερμής υποδοχής από τους φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του αλλά και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ανάμεσα τους στελέχη που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και φορείς της Αυτοδιοίκησης όπως ο δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης.

«Ήρθε η ώρα, τόνισε κατά την ομιλία του ο Φραγκίσκος Παρασύρης, να ξαναδώσουμε νόημα στην έννοια των θεσμικών αλλαγών που δεν τιμωρούν την κοινωνία αλλά θέτουν σε προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τους καθαρούς όρους. Ήρθε η ώρα να μπει ένας φραγμός σε αυτό που γίνεται και η κοινωνία που έχει γονατίσει να μπορεί να βρει ένα κοινωνικό κράτος συμπαραστάτη, μια δικαιοσύνη ψύχραιμη κι ανεπηρέαστη, θεσμούς που έχουν κύρος και ανεξαρτησία».

«Προτείνουμε», συνέχισε ο κ. Παρασύρης, «η όποια συμφωνία προκύψει με τους εταίρους να τεθεί σε δημοψήφισμα στον Ελληνικό λαό. Δημοψήφισμα ώστε η ετυμηγορία του λαού να δεσμεύσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλον τον λαό και όλα τα ειδικά συμφέροντα χωρίς να μιλάει κανένας άλλος εξ ονόματός του. Να επιτευχθεί η εθνική σύμπνοια, αυτή που δεν επετεύχθη επί πέντε χρόνια κι έδωσε την ευκαιρία στους ακραίους να στήσουν κόμματα και πολιτικές καριέρες στην πλάτη του λαού. Εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση του νούμερο ένα εθνικού κινδύνου που είναι το χρέος και η κρίση, όπως έγινε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία που μπήκαν 8 μήνες μετά από μας σε προγράμματα και τώρα λόγω της εθνικής συνεννόησης που πέτυχαν είναι σε τροχιά ανάπτυξης κι εξόδου από την κρίση, κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου».

Μεγαλώνει το χάσμα στην κοινωνία

«Έχουμε διανύσει ήδη πέντε χρόνια μέσα στην κρίση και την ύφεση. Αυτό που ζούμε όλοι μας δεν ξέρουμε πόσο ακόμη μπορεί να διαρκέσει. Μας ενδιαφέρει όμως ποια κοινωνία θα προκύψει όταν τελειώσει ο βραχνάς», υπογράμμισε με έμφαση ο Φραγκίσκος Παρασύρης. «Οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες οξύνονται επικίνδυνα, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει. Όλα δείχνουν ότι η κοινωνία που θα βγει απ' την κρίση θα είναι μια κοινωνία διαφορετική, μια κοινωνία γονατισμένη και ηττημένη», επισήμανε.  

«Την ίδια ώρα μέσα στην κρίση ορισμένοι κατάφεραν με τρόπο δόλιο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους εις βάρος της κοινωνίας. Κι αυτό δεν αφορά τα μνημόνια, αυτή ήταν η πολιτική επιλογή, ήταν η πρόταση ανάπτυξης και διαφυγής απ' την κρίση. Η συγκυβέρνηση είχε στη διάθεσή της όλον τον χρόνο για να εξομαλύνει τις επιπτώσεις απ' την κρίση, σε συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας και με μια πρωτοφανή στήριξη των ΜΜΕ και την συγκατάθεση της Ευρώπης ώστε να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές. Αυτές οι προϋποθέσεις δεν παρασχέθηκαν σε μας», τόνισε με νόημα ο υποψήφιος βουλευτής.

Μετά από πέντε χρόνια κρίσης και εξαθλίωσης του λαού, το πολιτικό σύστημα και η συγκυβέρνηση δίστασε και τελικώς αρνήθηκε να διορθώσει τις βαθιές αιτίες που γεννούν τα χρέη και τα ελλείμματα, δίστασε να συγκρουστεί για να χτυπήσει τη ρίζα του κακού» ανέφερε ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

«Δεν παίζουμε τη χώρα στα ζάρια»

Και καταλήγοντας ο Φραγκίσκος Παρασύρης τόνισε με έμφαση «είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της πραγματικά ριζοσπαστικής αλλαγής που απελευθερώνει την κοινωνία, αλλά με ρεαλισμό και υπευθυνότητα δεν διακινδυνεύουμε τα μεγάλα κεκτημένα του ελληνικού λαού, ούτε παίζουμε τη χώρα στα ζάρια. Αυτό είναι το Κίνημα, αυτοί είμαστε κόντρα σε όλα τα οργανωμένα συμφέροντα. Σας καλώ λοιπόν να μεταφέρετε το μήνυμα πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά χωριό-χωριό. Να πείτε ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε, να πείτε από πού ερχόμαστε. Έχουν μείνει 5 μέρες. Γιατί εμείς είμαστε η ψυχή της παράταξης, εμείς είμαστε η συνέχειά της. Με την ίδια συνέπεια και την ίδια συνέχεια δίνουμε τον αγώνα μας και κάνουμε τις συγκρούσεις μας για τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Παρασύρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News