default-image

Το ARTE κάνει μεγάλο αφιέρωμα στην Κρήτη ενόψει εκλογών

Κρήτη
Το ARTE κάνει μεγάλο αφιέρωμα στην Κρήτη ενόψει εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός, πολιτική, εκλογές και άνοδος της Αριστεράς: το τετράπτυχο με το οποίο ασχολείται το γερμανογαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE, συνεργείο του οποίου βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη για να βιντεοσκοπήσει αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί την ημέρα των εκλογών.

Το συνεργείο του ARTE - το οποίο είναι το κανάλι που είχε μεταδώσει το δελτίο του στα Ελληνικά για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ όταν την είχε κλείσει η κυβέρνηση Σαμαρά - πραγματοποιεί μια σειρά από συνεντεύξεις, τόσο με πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες, όσο και με απλό κόσμο, Έλληνες και ξένους.

Για το λόγο αυτό το συνεργείο έκανε μια περιήγηση σε καφετέριες, αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο Ηρακλείου, ενώ μαγνητοσκόπησε και συνέντευξη του βουλευτή και υποψηφίου Μιχάλη Κριτσωτάκη, που είναι και ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα τουριστικά θέματα.

Το ενδιαφέρον των Γάλλων και Γερμανών του συνεργείου επικεντρώθηκε κυρίως στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την συσχέτιση του με τον τουρισμό. Μεταξύ των διαπιστώσεων τους, όπως ανέφεραν, είναι ότι ο κόσμος με τον οποίο μίλησαν δεν δείχνει να "φοβάται" τις εκλογές και το αποτέλεσμα τους, ενώ ταυτόχρονα εκτιμούν και ότι η Κρήτη και η Ελλάδα γενικότερα συνεχίζει να παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, παρά την κινδυνολογία και τα όσα λέγονται ενόψει εκλογών.

Το συνεργείο θα βρίσκεται έως την Τρίτη στην Ελλάδα και ενδεχομένως να επισκεφτούν και έναν ή δύο ακόμη δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ για την Τρίτη έχουν προγραμματίσσει συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Το αφιέρωμα που θα δημιουργήσουν θα είναι διάρκειας περίπου 75 λεπτών και θα προβληθεί από το δίκτυο σε Γερμανία και Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα, ημέρα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα. Δεν είναι το πρώτο αφιέρωμα που κάνουν στην χώρα μας ενόψει των εκλογών, αφού τις προηγούμενες ημέρες είχαν φτιάξει ένα αφιέρωμα στον Αλέξη Τσίπρα και άλλο ένα όπου πολιτικοί της Ευρώπης μιλούσαν για την Ελλάδα και την διαφαινόμενη "αλλαγή φρουράς" στην κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News