Ελλάδα

Κοινή ανακοίνωση ΚΚ Λαών Ισπανίας και ΚΚΕ για την επίσκεψη Ραχόι 

«Οι λαοί να γυρίσουν την πλάτη σε όλους τους διαχειριστές του καπιταλισμού. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι στην Ελλάδα, για να στηρίζει το κόμμα της Ν.Δ., έρχεται μετά την ανάλογη εκδήλωση υποστήριξης του PODEMOS και της "Ενωμένης Αριστεράς" στο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το ΚΚ των Λαών Ισπανίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και καταδικάζουν, όπως αναφέρουν «τη διεθνή επιχείρηση παραπλάνησης των λαών που στήνουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδικότερα αναφέρουν:

«Οι δυνάμεις του νέου δικομματισμού στην Ελλάδα προβάλλουν τους συμμάχους τους στην Ισπανία και στο όνομα του λεγόμενου «Μετώπου του Νότου» επιχειρούν να αποσπάσουν την ψήφο των εργαζομένων. Σκοπός, όμως, τόσο των «δεξιών», όσο και των «αριστερών» διαχειριστών δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την ενίσχυση των αυταπατών ότι η ΕΕ κι ο καπιταλισμός μπορούν να γίνουν «βιώσιμοι» για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ και το ΚΚ Λαών Ισπανίας καταδικάζουν τη διεθνή επιχείρηση παραπλάνησης των λαών που στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη των συμμάχων τους και καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν  την πλάτη σε όλους τους διαχειριστές του καπιταλισμού που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να αρπάξουν την ψήφο του λαού και να εφαρμόσουν σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική.  Η απάντηση που αντιστοιχεί στα συμφέροντα του ισπανικού και του ελληνικού λαού είναι ισχυρό ΚΚ Λαών Ισπανίας, ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα». 

Σχόλια