Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: "Δεν θα παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια"

«Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια», τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την προεκλογική του ομιλία στο Αγρίνιο, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα φορολογίας και επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του για μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, αλλά υποσχέθηκε και ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί τον τόπο σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ. «Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας», είπε ο κ. Σαμαράς και συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «αυτό δε θα το επιτρέψει ο λαός μας. Πετύχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων και των χαριστικών συντάξεων. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα θέματα φορολογίας. Ειδικότερα είπε ότι προτείνει μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος από το 42% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων σταδιακά στο 15%.

Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να μειώνεται το 2015 και θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημείωσε, ενώ όπως είπε θα μειωθούν και οι ανώτεροι συντελεστές του ΦΠΑ. «Ήδη, έχουμε δώσει ανακούφιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και με τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. Εγγυώμαι ότι θα μείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα θέματα της ασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς προτάσσουμε ασφάλεια στον πολίτη, θέλουμε φύλαξη των συνόρων, σεβασμό στον πολιτισμό μας. Εκείνοι θέλουν άοπλη αστυνομία, ζητούν μία Ευρώπη με ανοικτά σύνορα και χορήγηση ιθαγένειας σε όλους».

Σχόλια