Ελλάδα

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για το Ηράκλειο

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Ηράκλειο παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, που παρουσιάστηκαν, στελεχώνουν ένα ιδιαίτερα νεανικό ψηφοδέλτιο, με αναφορές στους χώρους εργασίας και την Παιδεία.

Οι έντεκα του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ έχουν ως εξής:

1. Ανδρουλάκη Κρυσταλλένια (Λίνα), υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργαζόμενη σε ερευνητικό εργαστήριο στο Ι.Τ.Ε. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων Τμήματος Χημείας.

2. Γωνιανάκης Ιωάννης, οικοδόμος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.

3. Δανδουλάκης Εμμανουήλ, συνταξιούχος δημοσιογράφος.Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής Κρήτης στο "Ριζοσπάστη" και ως αθλητικός συντάκτης στην "Ελευθεροτυπία" και σε τοπικά ΜΜΕ ("Ραδιοκύματα Κρήτης", "ΚΡΗΤΗ TV", TV CRETA κ.ά.).

4. Καρκαβάτσος Εμμανουήλ, αγρότης-αυτοαπασχολούμενος. Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων. Μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου της Π.Α.ΣΥ. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

5. Κοκοσάλη-Σαλούστρου Μαρία, αρχαιολόγος - ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ.

6. Πατεράκης Νικόλαος, γιατρός πνευμονολόγος. Στέλεχος της ΔΗΠΑΚ γιατρών. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ηρακλείου. Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.

7. Σκεπάρνης Γεώργιος, ηλεκτρονικός - ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών. Μέλος του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου-5ου Νηπιαγωγείου Νέας Αλικαρνασσού. Πρώην δημοτικός σύμβουλος.

8. Σοφίου Εμμανουέλα, εργοθεραπεύτρια - άνεργη. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

9. Στεφανάκης Γεώργιος, μάγειρας. Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μαγείρων και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Νομού Ηρακλείου. Μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ.

10. Συντυχάκης Εμμανουήλ, Κοινωνιολόγος. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. Μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

11. Χουστουλάκη-Λουλάκη Αναστασία (Νατάσα), αρχαιολόγος - ιδιωτική υπάλληλος. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επικεφαλής της Ομάδας Γυναικών Μαλεβιζίου της Ο.Γ.Ε.

Κάλεσμα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν τα εξής:

«Δεκαέξι μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Καλούμε τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, το συνταξιούχο, τη γυναίκα, το νέο να σκεφτούν την επόμενη μέρα.

Όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η Ε.Ε. και τα "μνημόνια διαρκείας". Θα είναι εδώ παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.

Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους οι επόμενες δεν πρόκειται να καταργήσουν.

Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της Ε.Ε., καλώντας το λαό να το πληρώσει ενώ δεν είναι αυτός που το δημιούργησε.

Θα είναι εδώ οι αντιθέσεις και οι καβγάδες μέσα στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση των ελλειμμάτων και των χρεών, με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαών πάντα στο στόχαστρό τους ανεξάρτητα διαφορετικών μορφών διαχείρισης που μπορεί ο κάθε επίδοξος διαχειριστής να πρεσβεύει.

Πάνω από όλα, θα είναι εδώ το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, εγχώρια και ξένα, που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Θα είναι εδώ η εξουσία του κεφαλαίου, το κράτος που υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και οριοθετεί το ρόλο κάθε κυβέρνησης.

Ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης μετά τις εκλογές, τα μονοπώλια ζητούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, τη νέα μείωση στους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Γι' αυτό σε κρίση ή ανάκαμψη καμία ανακούφιση του λαού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αγώνα, χωρίς σύγκρουση με αυτά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής-λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης».

Σχόλια