Ελλάδα

Βενιζέλος: "Ο ΓΑΠ θα αντιμετωπιστεί όπως του αρμόζει"

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπιστεί όπως του αρμόζει, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην οποία δηλώνει ότι οι συνεργασίες είναι εθνική ανάγκη.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπιστεί όπως του αρμόζει, ιστορικά, ηθικά, εθνικά και παραταξιακά. Ελεος!», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ερωτήθηκε για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον πρώην πρωθυπουργό μετά από την ίδρυση νέου κόμματος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος προτείνει την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, με προγραμματική συμφωνία στο ίδιο πλαίσιο με το 2012. Τονίζει πως οι εκλογές δεν θα κρίνουν μόνο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό αλλά και την υπόσταση της χώρας.

Στη συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην πρόταση που του παρουσίασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με αντάλλαγμα χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους, αφηγούμενος ότι απάντησε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα και με ευρύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη.

Σχόλια