Ελλάδα

Ποτάμι: "Εκλογές 1η Φεβρουαρίου και ψήφιση ΠτΔ από Αλέξη Τσίπρα"

Με αφορμή και τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών το "Ποτάμι" προτείνει να ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει σε εκλογές την 1η Φεβρουαρίου.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικά κερδισμένοι. Είναι η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να προτάξουν το συμφέρον της χώρας μακριά από τις παραταξιακές τους ιδιοτέλειες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η πρόταση του Ποταμιού προβλέπει «ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα - άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου - και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου».

Όπως επισημαίνεται «οι στιγμές απαιτούν γενναίες αποφάσεις και ελπίζω ότι υπάρχουν ηγέτες που μπορούν να τις πάρουν. Η χώρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς κυβέρνηση και χωρίς πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και να διερευνήσουν άμεσα τα όσα καταγγέλλονται».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι σημαντικό εκτός των άλλων να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, για την προετοιμασία της καθοριστικής για τη χώρα διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου.

Σχόλια