Ελλάδα

Ευ. Βενιζέλος:" Δε θα υπάρξει νέο πρόγραμμα μόνο μία μικρή τεχνική επέκταση"

«Δε θα υπάρξει νέο πρόγραμμα», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, «αλλά μια μικρή τεχνική επέκταση του προγράμματος» και τόνισε πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα παρατείνεται λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.

Κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, επίσης όπως είπε,

τόσο οι δανειστές όσο και οι επενδυτές αντί να ακούσουν μια υπεύθυνη τοποθέτηση, ακούν την αμφισβήτηση της συνέχειας του κράτους, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λέει ότι δε θα αναγνωρίσει τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί με τους εταίρους μας.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε ότι τις συνέπειες από τη στάση της αντιπολίτευσης τις υφίσταται ο λαός. «Η ελληνική κυβέρνηση ανεξαρτήτου πολιτικής ταυτότητας παλεύει να βγει η χώρα από την κρίση. Ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού τον Ιούνιο του 2012 ο ελληνικός λαός επέλεξε τη λύση της υπεύθυνης και επώδυνης πολιτικής στρατηγικής», είπε και χαρακτήρισε διαστροφή των θεσμών ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε πολιτικό εκβιασμό τις τοποθετήσεις περί αποστασίας και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους αρκεί να μην βρεθούμε στο άγνωστο και τέλος υπογράμμισε ότι ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι αυτός του εγγυητή της εθνικής σταθερότητας. Και αυτό, όπως είπε, δεν τελεί υπό αίρεση ή προθεσμία.

Σχόλια